Letàrgia, Nostàlgia, Apatia, Resistència al canvi?

Flors de Bach per els que viuen al passat o al futur….per els que els costa viure el present i no són capaços de gaudir de tots els regals que ens fa la vida a cada moment !

signatura floral

CLEMATIS

Per a les persones que viuen més en el futur que en el present. Persones que esperen materialitzar els seus somnis en el futur, un futur que mai arriba. Persones somiadores, poc pràctiques i distretes. Indicat per a la falta de concentració, inconsciència i indiferència.
PT: Mort, letargia, sensació d’estar adormit.
MP: Clematis actua en les persones somiadores portant-les a la realitat per tocar de peus a terra, traient-les de l’estat d’ indiferència i falta d’interès per el present.

HONEYSACKLE
Per els que viuen absorbits per el passat, que potser va ser una època de gran felicitat, o que la tenen idealitzada. Records persistents d’amics o familiars perduts o ambicions que no s’han fet realitat. Ja no esperen més felicitat de la que han experimentat en el passat.
PC: Nostàlgia, persistència en viure al passat.
PT: Resistència al canvi.
MP: Honeysackle permet integrar el passat sense estancar-se ni dependre d’aquest. Restaura l’energia vital i ajuda a enforcar-se en el aquí i l’ara. Indicat per a nens que adopten de nou actituds passades o adults que segueixen revivint les seves èpoques daurades. Honeysackle permet que la vida torni a ser productiva i estimulant, afavorint un diàleg intern constructiu amb el propi passat.

WILD ROSE
Per aquelles persones que sense una raó aparent accepten la vida amb resignació, sense fer cap esforç per millorar-la i sentir-se més feliços. Persones que se senten interiorment buides, indiferents i avorrides.
PC: Apatia, indiferència i resignació.
PT: Resistència
MP: Wild Rose aporta fe i esperança amb la finalitat de recuperar l’alegria per viure. Permet veure que l’apatia i la resignació provenen d’un mateix, reconeixent aquells patrons mentals negatius que s’han de canviar de manera conscient.

OLIVE
Per aquelles persones que han patit molt, mentalment i/o físicament i que se senten esgotades, pràcticament sense energia vital. Indicat en llargues malalties, pèrdues afectives que causen molt dolor, excés de treball, etc.
PC: Esgotament extrem, debilitament de l’ànima, ment i cos.
PR: Cansament físic i mental. Esgotament.
MP: Olive es un reconstituent essencial. Dóna fortalesa i permet la recuperació ajudant a administrar millor la pròpia energia vital. Olive ajuda a recuperar la il·lusió i les ganes de viure plenament.

WHITE CHESTNUT
Per aquelles persones que no poden evitar els pensaments repetitius d’idees i raonaments no desitjats, degut normalment a una falta per l’interès present. Són idees que preocupen i persisteixen, i tot i que es descarten, retornen ràpidament.
PC: Repetició accelerada de pensaments repetitius. Diàleg intern torturant. Persones que pensen en el què han dit, en el què haurien d’haver dit i el què no.
PT: Calma. Repetició.
MP: White Chestnut aporta tranquil·litat i claredat en els pensaments. Proporciona capacitat per controlar el pensament i descartar els pensaments innecessaris.

MUSTARD
Per aquells períodes de profunda melancolia sense causa aparent. Pèrdua d’energia física i psíquica, a més d’una tristesa profunda que tal com ve se’n va.
PC: Tristesa profunda de causa desconeguda. Depressions cícliques.
PT: Depressió. Compressió
MP: Mustard aporta alegria i estabilitat. Una vegada recuperat l’equilibri la persona retroba la serenitat interior i adquireix la capacitat de transformar la tristesa en alegria.

CHESTNUT BUD
Per aquelles persones que repeteixen sempre els mateixos errors perquè no assimilen realment les pròpies experiències. Falta d’assimilació, aprenentatge i materialització. Útil en nens distrets i poc atents en les coses del seu entorn. Dificultats d’aprenentatge.
PC: No aprenen de les experiències. Falta d’observació i assimilació.
PT: Repetició, no assimilació.
MP: Chestnut Bud ajuda a fixar l’interès i l’atenció, permet processar i assimilar millor les experiències viscudes centrant-se en el ara i guanyant coneixement i saviesa.

Sandra Torrades

LLic. en Biologia. Terapeuta Floral. Naturopata. Telf. 606 676 154

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *