Letàrgia, Nostàlgia, Apatia, Resistència al canvi?

Flors de Bach per els que viuen al passat o al futur….per els que els costa viure el present i no són capaços de gaudir de tots els regals que ens fa la vida a cada moment !

signatura floral

CLEMATIS

Per a les persones que viuen més en el futur que en el present. Persones que esperen materialitzar els seus somnis en el futur, un futur que mai arriba. Persones somiadores, poc pràctiques i distretes. Indicat per a la falta de concentració, inconsciència i indiferència.
PT: Mort, letargia, sensació d’estar adormit.
MP: Clematis actua en les persones somiadores portant-les a la realitat per tocar de peus a terra, traient-les de l’estat d’ indiferència i falta d’interès per el present.

HONEYSACKLE
Per els que viuen absorbits per el passat, que potser va ser una època de gran felicitat, o que la tenen idealitzada. Records persistents d’amics o familiars perduts o ambicions que no s’han fet realitat. Ja no esperen més felicitat de la que han experimentat en el passat.
PC: Nostàlgia, persistència en viure al passat.
PT: Resistència al canvi.
MP: Honeysackle permet integrar el passat sense estancar-se ni dependre d’aquest. Restaura l’energia vital i ajuda a enforcar-se en el aquí i l’ara. Indicat per a nens que adopten de nou actituds passades o adults que segueixen revivint les seves èpoques daurades. Honeysackle permet que la vida torni a ser productiva i estimulant, afavorint un diàleg intern constructiu amb el propi passat.

WILD ROSE
Per aquelles persones que sense una raó aparent accepten la vida amb resignació, sense fer cap esforç per millorar-la i sentir-se més feliços. Persones que se senten interiorment buides, indiferents i avorrides.
PC: Apatia, indiferència i resignació.
PT: Resistència
MP: Wild Rose aporta fe i esperança amb la finalitat de recuperar l’alegria per viure. Permet veure que l’apatia i la resignació provenen d’un mateix, reconeixent aquells patrons mentals negatius que s’han de canviar de manera conscient.

OLIVE
Per aquelles persones que han patit molt, mentalment i/o físicament i que se senten esgotades, pràcticament sense energia vital. Indicat en llargues malalties, pèrdues afectives que causen molt dolor, excés de treball, etc.
PC: Esgotament extrem, debilitament de l’ànima, ment i cos.
PR: Cansament físic i mental. Esgotament.
MP: Olive es un reconstituent essencial. Dóna fortalesa i permet la recuperació ajudant a administrar millor la pròpia energia vital. Olive ajuda a recuperar la il·lusió i les ganes de viure plenament.

WHITE CHESTNUT
Per aquelles persones que no poden evitar els pensaments repetitius d’idees i raonaments no desitjats, degut normalment a una falta per l’interès present. Són idees que preocupen i persisteixen, i tot i que es descarten, retornen ràpidament.
PC: Repetició accelerada de pensaments repetitius. Diàleg intern torturant. Persones que pensen en el què han dit, en el què haurien d’haver dit i el què no.
PT: Calma. Repetició.
MP: White Chestnut aporta tranquil·litat i claredat en els pensaments. Proporciona capacitat per controlar el pensament i descartar els pensaments innecessaris.

MUSTARD
Per aquells períodes de profunda melancolia sense causa aparent. Pèrdua d’energia física i psíquica, a més d’una tristesa profunda que tal com ve se’n va.
PC: Tristesa profunda de causa desconeguda. Depressions cícliques.
PT: Depressió. Compressió
MP: Mustard aporta alegria i estabilitat. Una vegada recuperat l’equilibri la persona retroba la serenitat interior i adquireix la capacitat de transformar la tristesa en alegria.

CHESTNUT BUD
Per aquelles persones que repeteixen sempre els mateixos errors perquè no assimilen realment les pròpies experiències. Falta d’assimilació, aprenentatge i materialització. Útil en nens distrets i poc atents en les coses del seu entorn. Dificultats d’aprenentatge.
PC: No aprenen de les experiències. Falta d’observació i assimilació.
PT: Repetició, no assimilació.
MP: Chestnut Bud ajuda a fixar l’interès i l’atenció, permet processar i assimilar millor les experiències viscudes centrant-se en el ara i guanyant coneixement i saviesa.

Sandra Torrades

LLic. en Biologia. Terapeuta Floral. Naturopata. Telf. 606 676 154

Flors de Bach; Els Remeis per els que senten INCERTESA

Aquí us comparteixo el grup de Flors de Bach que treballen els diferents tipus d’incertesa. Et sents identificada en alguna?

CERATO
Per aquelles persones que no tenen suficient confiança en elles mateixes per prendre les seves pròpies decisions. Sempre demanen consell als altres.
PT: Dispersió
MP: Cerato permet reconèixer i apreciar la pròpia intuïció, permet aprendre a confiar en un mateix i prendre les pròpies decisions.

SCLERANTHUS
Per aquelles persones que són incapaces de decidir entre dues opcions. Pateixen incertesa, inestabilitat i/o indecisió. Indicat en aquelles malalties amb símptomes i signes oscil·lants, com els marejos i el vertigen.
PT: Inestabilitat i alternança.
MP: Scleranthus aporta equilibri intern, força de decisió i fermesa. Ajuda a adquirir flexibilitat i equilibri interior.

GENTIAN
Per aquelles persones que es desanimen fàcilment i generen realitats negatives, degut a la falta de fe i confiança en elles mateixes. Sempre veuen el vas mig buit. També per a depressions per causes conegudes.
PT:Fragilitat.
MP: Gentian permet desenvolupar la capacitat de transformar l’esperit negatiu en pensaments optimistes i realistes. Dóna coratge i un enfoc més positiu de la vida.

GORSE
Per aquelles persones que han perdut la fe en que ningú ni res els pot ajudar. Desesperança profunda. Abandonament i renúncia total. Indicat també per aquells pacients que pateixen desesperació degut a un tractament llarg.
PT: Claudicació
MP: Gorse permet recuperar l’esperança i els ànims per tornar a gaudir de la vida. Ajuda a recuperar l’alegria, l’optimisme i la fe. Dóna energia i vitalitat. És un activador dels sistemes de curació. Obre noves perspectives en aquelles situacions existencials complicades i aparentment difícils de canviar.

HORNBEAM
Per aquelles persones que senten que no tenen forces suficient, mentals o físiques, per dur a terme les activitats quotidianes de la seva vida. Avorriment degut a la rutina. Falta de creativitat. Debilitament per falta d’estímuls motivadors. El remei per el «síndrome del dilluns al matí». Falta de vitalitat.
PT: Laxitud i debilitament.
MP: Hornbeam aporta vitalitat i dinamisme fent que la vida i la feina siguin plaents i enriquidores, mantenint l’equilibri entre el cos físic i la ment. Aporta força de voluntat, coneixement i integració dels ritmes biològics (tensió/relaxació).

WILD OAT
Per a les persones que no saben decidir ni canalitzar els seus ideals. Quan es té dificultat per poder determinar en què ocupem la vida. Crisis vocacionals o laborals degut a que no som capaços de veure el propi potencial.
PC: nsatisfacció per no trobar la pròpia missió a la vida. Desorientació, incertesa, insatisfacció vocacional profunda.
PT: Dispersió
MP: Wild Oat permet definir objectius, ofereix claredat i capacitat de reconèixer la pròpia vocació. Concretitza i unifica l’acció.

Sandra Torrades

Naturopata. Llic en Biologia.

Comptar calories per perdre pes no és una bona idea!

COMPTAR CALORIES PER PERDRE PES NO ÉS UNA BONA IDEA!

tape-403586__480

Algunes estadístiques apunten a que el 50% de la població li agradaria perdre pes i estaria disposada a fer una dieta, però està comprovat que el 80% de la gent que comença una dieta l’acaba abandonant. A més, del 20% que fa dieta i aconsegueix perdre pes, recupera el pes perdut abans d’un any.

Les causes poden ser moltes; falta de motivació, falta de consciència sobre la salut, falta de recolzament emocional durant el procés o mala orientació. La dieta clàssica de reduir -simplement- calories no funciona! I és que menjar menys i fer més exercici, en la majoria dels casos, no resolen el problema de sobrepès i/o mala alimentació. A curt plaç pot semblar que funcioni, però a llarg plaç no!

Menjar també és una qüestió holística

vegetable-skewer-3317060__480

I perquè no funciona? Doncs perquè el nostre metabolisme és complex i respon, no només al què mengem, sinó al com mengem, al nostre estat emocional, a les nostres creences, als nostres patrons familiars (on hem après a menjar) i  un llarg etc. Menjar també és una qüestió holística, on hem de tenir en compte tant el cos físic, com l’energètic, l’emocional i el mental!

El metabolisme s’encarrega de convertir els aliments que ingerim en nutrients y calories, concretament en forma d’ ATP, que és l’energia que necessiten les nostres cèl·lules. Les dietes que compten calories relacionen la ingesta de calories amb el sobrepès, i es basa en que l’energia que consumim i que no gastem s’emmagatzema en forma de greix corporal. Per tant, conclou que -a més calories ingerides y menys consum calòric més probabilitat de patir sobrepès-. Però a la pràctica les coses no son tant simples; hi ha gent que menja el què vol  i no augmenta de pes i d’altres sembla que tot el què mengin els engreixa.

Comptar calories provoca quasi sempre efecte rebot

Les persones que han fet dietes hipocalòriques saben que d’entrada potser perden alguns quilos en una primera fase, però quan tornen a la seva rutina els recuperen de nou.  A més, si la dieta ha sigut molt restrictiva segurament l’efecte rebot ha sigut molt més gran. L’efecte rebot causa un desequilibri metabòlic i físic  i en la majoria dels casos un trastorn emocional, com ansietat o problemes d’autoestima.

L’efecte rebot es produeix perquè el cos té una gran capacitat d’adaptació a les calories que consumim, de manera que, si li donem poques calories el metabolisme basal s’alenteix i consumeix menys. Llavors es quan ens adonem que la dieta ja no funciona, tirem la tovallola, retornem als hàbits habituals i, com que tenim el metabolisme relentit, acaba acumulant més calories i recuperem el pes més ràpidament, causant una gran frustració.

A més, les dietes molt baixes en calories – tot i que incloguin aliments de qualitat- si es mantenen a llarg plaç, o es repeteixen de forma intermitent, poden provocar anèmies, problemes digestius, alteracions hormonals i immunològiques, degut a la falta de carbohidrats, vitamines i minerals.

 Comptar calorías resta energía y causa malestar

fruit-2305192__480

Aquest tipus de dietes hipocalòriques suposen una gran pèrdua d’energia vital perquè ens obliguen a menjar d’una forma anti-natural  complicada, seguint menús  i calendaris que no tenen res a veure amb nosaltres, amb el què el nostre cos necessita i ens desconnecten del nostre instint natural.  Per aquest motiu, quan volem perdre pes, cal analitzar les causes que ens han portat a guanyar aquests quilos de més, cal saber si gaudim de salut digestiva i/o hormonal, cal avaluar el nostre estat emocional i entendre perquè mengem el què mengem.

Menjar malament, de forma compulsiva o escollir sempre determinats aliments poc saludables no és simplement una falta de voluntat o gula -com molta gent pensa- és un problema més ampli i complex que té més a veure amb les emocions que no pas amb els aliments i l’exercici.

Canviar hàbits, creences i adquirir una nova manera d’alimentar-se per sentir-se lleuger i saludable requereix un acompanyament i recolzament molt respectuós,  i cal tenir una mirada integrativa ja que també poden influir problemes hormonals, digestius, nerviosos i emocionals, entre d’altres.

Diu la Naturòpata Elena Cibrian que escollir aliments sans no és un acte de control, voluntat o càstig, és un acte de respecte i amor a un mateix. Les dietes que ens obliguen a comptar calories són restrictives, controladores, van contra l’instint natural, i responen a una actitud infantil en la que no som capaços de decidir per nosaltres mateixos. Per tant, abans de llençar-te a una nova dieta, analitza si et porta a un estil més saludable, intel·ligent i sostenible.

Menjar de forma saludable ens permet millorar la qualitat de vida

Quan aprenem a menjar saludablement, guanyem en qualitat de vida, perquè a més de estar més prims, som capaços d’entendre millor al nostre cos, entendre les circumstàncies de cada moment, canviar hàbits, mantenir la motivació, descobrir què passa darrera la nostra forma de menjar i per descomptat, no tindrem efecte rebot.

I què és doncs una alimentació saludable? És gaudir d’aquells aliments que ens aporten el benestar físic i emocional. Aquells aliments que ens donen tota l’energia necessària per a viure i gaudir de la vida que nosaltres volem. Cal escollir principalment fruites i verdures de temporada, carbohidrats de qualitat (descartar els refinats) i no excedir-nos en les proteïnes d’origen animal. Per saber quins són els aliments més adequats per nosaltres, cal escoltar el cos, observar com ens senten el aliments que ingerim i descartar aquells que ens resten energia. És un procés que requereix paciència i escolta.

 

Sandra Torrades Oliva. Naturòpata. Llicenciada en Biologia. www.espaideterapiafloral.com

Visites concertades al 606 676 154.