Dieta Menopausa i Flors de Bach

Si tens la menopausa  i tens dificultats per gestionar-la correctament tant a nivell físic com emocional, aquí et deixo uns quants cancells que et poden ajudar! Els pots seguir tots o només aquells que sentis que et poden anar bé!  ….i sobretot mima’t, estima’t i abraça aquesta nova etapa que forma part del procés natural de la vida!

Infusió per als símptomes de la menopausa. Pots comprar les plantes seques a granel per separat o demanes al teu herbolari que t’ho preparin!

 • 30g Passiflora (conté fitosterols i actua en el sistema nerviós, és sedant)
 • 40g Sàlvia (per les seves propietats; emenagoga, diurètica i hipolipemiant)
 • 30g Arç Blanc (per el sistema circulatori; cardiotònica i equilibradora)

Dosificació: 1 cullerada sopera en 250 mil d’aigua, 3 cops/dia

També et recomano l’Oli d’onagra (el venen en perles) que ajuda a regular el sistema hormonal. Els tractament amb suplements s’acostumen a fer durant 3 mesos, es revisa com va, es deixa descansar un mes, i si cal es fa una altre tanda de tres mesos.

Dieta aconsellable: 

 1. Esmorzar; hidrats de carboni (cereals/torradetes), làctic, fruita
 2. Mig matí; fruita o làctic/infusió
 3. Dinar; primer plat: opció a: verdura i segon plat; opció B: hidrat de carboni (pasta o arròs) i proteïna vegetal/postre
 4. Mitja tarda; fruita o làctic/infusió
 5. Sopar; verdura més proteïna animal /postre

Consells generals de la dieta;

 • Racions diàries; 2-3 fruites/dia; 2-3 làctics/dia (en el cas que no es prenguin làctics prendre un complement de Calci); 2-3 de verdura; 2 de proteïna (una d’animal i l’altre vegetal)
 • Millor productes integrals o semi-integrals (Sobretot en cas de diabetes ja que els integrals retarden i atenúen el pic hipoglucemiant de després dels menjars)
 • Racions setmanals; La proteïna animal que sigui 3-4 cops peix i 2-3 cops carn magre preferentment.
 • En cas de retenció de líquids i símptomes d’inflamació s’aconsella prendre un complement d’omega 3 i omega 6.
 • En cas de dieta per a sobrepès cal controlar les racions; proteïna 100g/ració; hidrat de carboni 70 g/ració; no hi ha límit en la verdura; ració de fruita de tamany petit/mitjà.

Fixa’t que no es contemplen; ni els sucres afegits, ni els embotits, ni la bolleria, ni els plats pre-cuinats (porten extres de sucre), ni l’alcohol, ni refrescs. La carn vermella com a molt 2 cops /mes. Amb aquest tipus de dieta es controla també bé la diabetes tipus II.

I per completar-ho demana que et preparin unes Flors de Bach amb Walnut, que aporta fortalesa en el caràcter, facilita l’adaptació als canvis biològics i fisiològics i protegeix de l’entorn.

Espero que aquestes pautes us siguin útils… i gràcies per compartir-ho amb qui creieu que li pugui interessar!

Sandra Torrades. Llicenciada en Biologia, Naturopatia i Flors de Bach.

 

Quan les emocions generen milers de pensaments

«La ment, amb els seus pensaments, es dirigida per els sentiments. Cada un dels sentiments deriva en l’acumulació de milers de pensaments. Com que la majoria de persones suprimeixen i ignoren les seves emocions durant tota la vida, aquesta energia reprimida s’acumula i busca expresar-se a través de diferents trastorns psicosomàtics, trastorns corporals, malalties emocionals o conductes desordenades en les relacions interpersonals. Les emocions acumulades bloquegen el creixement espiritual i la consciència, així com l’èxit en moltes  de les àrees de la vida»

Referència: Dejar Ir. Dr. D. R. Hawkins. El Grano de Mostaza. 2014

Quan els Miracles formen part de la teva/meva Realitat

No son Casualitats! Són Miracles!
Ahir vaig ser plenament conscient per primera vegada que els Miracles formen part de la meva realitat i el millor de tot es que s’extenen més enllà i que arriben a tots aquells que m’envolten! Que vingui l’Àngels i et digui que està embarassada després d’ un treball profund amb les Flors de Bach quan els metges li havien donat poques esperances…definitivament això és un Miracle!!!!! I no! No és casualitat! És el resultat d’un treball profund en el que ens hem desprès de molts bloquejos, on hem plorat, on hem deixat anar sentiments negatius, i fins i tot hem desfet alguns llaços karmatics. Tot aquest treball ha permès deixar sortir la nostra naturalesa divina, connectar amb aquest espai il·limitat que tots compartim i on tot és possible!
Em sento plenament feliç i privilegiada de poder acompanyar aquest processos tant tant enriquidors! Gràcies! Gràcies! Gràcies!