Dieta, Síndrome Premenstrual i Flors de Bach

Saps que amb una dieta adequada pots pràcticament eliminar el síndrome premenstrual? i si a més a més i afegeixes unes Flors de Bach tens l’èxit assegurat! Ah i em deixo el més important; la intenció i el convenciment de que ja ho has aconseguit! 

Així que, aquí us deixo la dieta, els aliments més adequats, les Flors i alguns altres cancells!!! T’animes a provar-ho?

Dieta bàsica

 • Esmorzar; hidrats de carboni (cereals/torradetes), làctic, fruita
 • Mig matí; fruita o làctic/infusió
 • Dinar; primer plat: verdura; segon plat; hidrat de carboni (pasta o arròs) i proteïna vegetal / llegum; postre
 • Mitja tarda; fruita o làctic/infusió
 • Sopar; verdura més proteïna animal/postre

Consells generals de la dieta;

 • Racions diàries; 2-3 fruites/dia; 1-2 làctics/dia; 2-3 de verdura/dia; 2 de proteïna (una d’animal i l’altre vegetal)/dia

Recomanacions;

 • Millor productes integrals o semi-integrals
 • Racions setmanals; La proteïna animal que sigui 3-4 cops peix i 2-3 cops carn magre preferentment.
 • En cas de dieta per a sobrepès cal controlar les racions; proteïna 100 g/ració; hidrat de carboni 70 g/ració; no hi ha límit en la verdura; ració de fruita petita/mitjana.

ATENCIÓ no es contemplen ni els sucres afegits, ni els embotits, ni la bolleria, ni els plats precuinats (porten extres de sucre/sal), ni l’alcohol, ni refrescs. La carn vermella com a molt 2 cops /mes. 

Alimentació específica per a millorar el Síndrome Premenstrual;

Tot i que els trastorns relacionats amb la menstruació poden tenir una causa orgànica i/o hormonal, l’alimentació sana (com la dieta explicada anteriorment que tendeix a alcalinitzar l’organisme) i la ingesta de determinats aliments o suplements podem contribuir a millorar notablement els símptomes i fins i tot eliminar-los.

 • Es recomana augmentar el consum de fruites, verdures, llegums (incloent la soja), millor el peix que la carn, ous i làctics desnatats, fruits secs, i cereals integrals (pa, pasta i arròs)
 • Evitar el consum excessiu de sal, ja que afavoreix la retenció de líquids, així com les begudes excitants; com el cafè, tè, refrescs de cola, ja que afavoreixen els espasmes i el dolor.
 • Els aliments rics en potassi prevenen la retenció de líquids; enciam, patata, tomàquet, espàrrecs, plàtan, albercocs i raïm.
 • Aliments rics en triptòfan ajuden a equilibrar l’estat d’ànim: plàtans, kiwi, cacao en pols.
 • Aliments rics en vitamina B6: fruits secs, cereals integrals (avena), fruita (plàtan, avocat, meló), verdures (escarxofes, bròquil, cols). Aquesta vitamina millora l’estat d’ànim ja que intervé en la formació de serotonina.
 • Evitar el consum de productes refinats i processats.
 • Preparar els aliments de forma senzilla i gustosa, evitant les salses pesades, els fregits, re-bossats i empanades. Utilitzar com a condiments herbes aromàtiques, espècies, llimones, etc.

Altres propostes complementàries;

 • Exercici físic adequat: Durant la pràctica de l’exercici físic s’alliberen endorfines, que augmenten la sensació de benestar i tenen efecte analgèsic.
 • Tractament Fito-terapèutic: Perles d’oli d’onagra (regulen el sistema homonal)
 • Tractament amb Flors de Bach (Patró Transpesonal): Elm/Walnut/Chicory

Sandra Torrades Oliva. Naturopatía i Flors de Bach. Llicenciada en Biologia.

www.espaideterapiafloral.con / info@espaideterapiafloral.com/ 606 676 154

Som creadors de la nostra realitat

Avui he rebut un whatsApp de la meva amiga i mestra Rosa en el grup que tenim «Bach Club»  que deia;
«Els científics Bohr y Heisenberfg (guanyadors d’un dels premi Nobel) van descobrir que els àtoms no són sistemes solars en miniatura, sinó núvols de probabilitat. Quan un Ser humà observa el món, aquest es converteix en allò que pensa. Estem creant constantment sense ser-ne conscients. Proba de Sentir que les coses ja són com t’agradaria que fossin. Sigues el creador de la teva vida»
I sincronies de la vida! jo tenia previst fer una entrada aquí al bloc sobre les xerrades d’una noia que es diu Alicia Sanchez i que explica de forma molt senzilla com és de fàcil crear i materialitzar tot allò que pensem i que sentim.
Ella proposa uns passos molt senzills per posar en marxa de manera conscient la nostra capacitat de Visualització Creativa;
1. Primer de tot cal que decideixis què vols (pot semblar una tonteria, però jo ho he comprovat més d’una vegada a la consulta, quan preguntes algú què vol o què desitja realment em diu que no ho sap!) Així que animat! agafa paper i boli i fes una llista d’allò que vols (i sense posar-te cap límit!)
2.Fer-se una idea clara. És a dir, descriu, imagina’t, visualitza, sent com si ja fos veritat allò que desitges, com quan eres petit/a i feies la carta als reis!
3. Enfocat amb això que desitges, ves-hi pensant, medita, les Flors de Bach et poden ajudar! Enfoca’t al present, com si això ja fos una realitat!!!!
T’animes a provar-ho?! és molt fàcil! com diu l’Alicia ho portem de serie!!!!!! Us deixo aquí el vídeo per si voleu profunditzar una mica més!

Ah!!! i també us deixo la contra d’una entrevista a una científica boníssima del nostre petit país que es diu Sonia Fernández Vidal i que diu el mateix!!!!!!

Ara, no cal que t’ho creguis!!!!! prova-ho i diga’m si és veritat!!!!

sonia-fernandez-vidal