Saps que amb una dieta adequada pots pràcticament eliminar el síndrome premenstrual? i si a més a més i afegeixes unes Flors de Bach tens l’èxit assegurat! Ah i em deixo el més important; la intenció i el convenciment de que ja ho has aconseguit!
Així que, aquí us deixo la dieta, els aliments més adequats, les Flors i alguns altres cancells!!! T’animes a provar-ho?
Dieta bàsica
- Esmorzar; hidrats de carboni (cereals/torradetes), làctic, fruita
- Mig matí; fruita o làctic/infusió
- Dinar; primer plat: verdura; segon plat; hidrat de carboni (pasta o arròs) i proteïna vegetal / llegum; postre
- Mitja tarda; fruita o làctic/infusió
- Sopar; verdura més proteïna animal/postre
Consells generals de la dieta;
- Racions diàries; 2-3 fruites/dia; 1-2 làctics/dia; 2-3 de verdura/dia; 2 de proteïna (una d’animal i l’altre vegetal)/dia
Recomanacions;
- Millor productes integrals o semi-integrals
- Racions setmanals; La proteïna animal que sigui 3-4 cops peix i 2-3 cops carn magre preferentment.
- En cas de dieta per a sobrepès cal controlar les racions; proteïna 100 g/ració; hidrat de carboni 70 g/ració; no hi ha límit en la verdura; ració de fruita petita/mitjana.
ATENCIÓ no es contemplen ni els sucres afegits, ni els embotits, ni la bolleria, ni els plats precuinats (porten extres de sucre/sal), ni l’alcohol, ni refrescs. La carn vermella com a molt 2 cops /mes.
Alimentació específica per a millorar el Síndrome Premenstrual;
Tot i que els trastorns relacionats amb la menstruació poden tenir una causa orgànica i/o hormonal, l’alimentació sana (com la dieta explicada anteriorment que tendeix a alcalinitzar l’organisme) i la ingesta de determinats aliments o suplements podem contribuir a millorar notablement els símptomes i fins i tot eliminar-los.
- Es recomana augmentar el consum de fruites, verdures, llegums (incloent la soja), millor el peix que la carn, ous i làctics desnatats, fruits secs, i cereals integrals (pa, pasta i arròs)
- Evitar el consum excessiu de sal, ja que afavoreix la retenció de líquids, així com les begudes excitants; com el cafè, tè, refrescs de cola, ja que afavoreixen els espasmes i el dolor.
- Els aliments rics en potassi prevenen la retenció de líquids; enciam, patata, tomàquet, espàrrecs, plàtan, albercocs i raïm.
- Aliments rics en triptòfan ajuden a equilibrar l’estat d’ànim: plàtans, kiwi, cacao en pols.
- Aliments rics en vitamina B6: fruits secs, cereals integrals (avena), fruita (plàtan, avocat, meló), verdures (escarxofes, bròquil, cols). Aquesta vitamina millora l’estat d’ànim ja que intervé en la formació de serotonina.
- Evitar el consum de productes refinats i processats.
- Preparar els aliments de forma senzilla i gustosa, evitant les salses pesades, els fregits, re-bossats i empanades. Utilitzar com a condiments herbes aromàtiques, espècies, llimones, etc.
Altres propostes complementàries;
- Exercici físic adequat: Durant la pràctica de l’exercici físic s’alliberen endorfines, que augmenten la sensació de benestar i tenen efecte analgèsic.
- Tractament Fito-terapèutic: Perles d’oli d’onagra (regulen el sistema homonal)
- Tractament amb Flors de Bach (Patró Transpesonal): Elm/Walnut/Chicory
Sandra Torrades Oliva. Naturopatía i Flors de Bach. Llicenciada en Biologia.
www.espaideterapiafloral.con / info@espaideterapiafloral.com/ 606 676 154