Esquema de Identificación de Water Violet

Esquema de Identificación de Water Violet;

water violet

Tema central: La comunicación con las otras personas
Nudo a disolver: Sentirse aislado de lo demás y fuertemente centrado dentro de si mismo
Rasgos de personalidad: Introvertido, retraído, distante, desdeñoso, altivo, sereno, aristocrático, selectivo, reflexivo, silencioso, arrogante, autocontenido, elegante, ecuánime.
Estructura emocional: Polaridad alegría-tristeza. La purificación por la pena. «Permite la diferenciación individual entre los seres» (Luís Jiménez, Humanidad y Flores de Bach)
Virtud: Humildad. Solidaridad. Servicio
Defecto: Orgullo. Egocentrismo. Olvido de los otros
Lección: Enseña a integrar la esencia interior a las relaciones con otras personas, a ver la comunión con los otros como la herramienta esencial del proceso de evolución
Creencias: El contacto con los otros me desvía de mi sendero y mi misión. Temor a ser tragado en las relaciones. Sentirse superior.
Patrón transpersonal: Aislamiento/Rigidez (Ricardo Orozco)
Como se protege: Aislándose y amurallándose. Sintiéndose distinto, único y superior.
Como ama y como le gusta ser amado: A la distancia, sin desmesuras, progresivamente, sin invadir ni dejar invadir espacios, «que me abracen sin tocarme», en privacía, sin ataduras.

E. Grecco

Fuente: Artículo previamente publicado en http://www.laredfloral.com/articulos/61/articulo_53.html
http://www.laredfloral.com

http://www.flobana.org/water_violet.php

La Farmaciola de Flors de Bach

Nou article que he publicat en el Butlletí del Gremi d’Herbolaris i Alimentació Dietètica i Biològica de Catalunya. Número 162 mar/abril 2015

logo gremi

FARMACIOLA DE FLORS DE BACH

Pateixes insomni? Et preocupes en excés per la salut y el benestar de la teva família i amics? Pateixes inseguretat i/o indecisió? Tens dificultats per concentrar-te? Et deprimeixes sense motiu aparent? Et sent desbordat per la feina o les circumstàncies? Et costa dir que no?

Aquestes són algunes de les preguntes que ens hauríem de fer si volem utilitzar les Flors de Bach per tractar alguna malaltia o trastorn. El Dr. Edward Bach, com a d’altres metges reconeguts, defensava que les condicions mentals i emocionals dels que pateixen una malaltia són determinants de cara a la curació.

Les Essències Florals del Dr Bach són un sistema de curació natural, energètic i holístic que ajuden a restablir la salut, harmonitzant les disfuncions del cos físic, emocional, mental i espiritual. No tenen cap contraindicació, són segures i efectives. A més, són compatibles amb qualsevol altre tipus de teràpia al·lopàtica o natural.

La Societat per a l’Estudi i la Difusió de la Teràpia del Dr. Bach de Catalunya (SEDIBAC) diferencia entre “donar i prendre Flors” i el “Procés Terapèutic amb Flors”. En el primer cas, les essències s’utilitzen com a farmaciola domèstica o autoprescripció . En el segon cas, parlem d’un tractament de fons en el que es requereix la participació d’un Terapeuta Floral professional.

El Dr. Bach aspirava a que les seves essències arribessin a totes les cases, que tothom fos capaç de prescriure’s o prescriure-les als seu familiars o amics. Tot i que és una teràpia molt amena, requereix un petit esforç i entendre cada una de les 38 essències que Bach va agrupar en 7 grups; 1) per la por; 2) per la incertesa; 3) per els que no senten suficient interès per el seu present; 4) per la soledat; 5) per els que són excessivament sensibles a les influències i opinions externes; 6) per el desànim i la desesperació; i 7) per a la preocupació excessiva per el benestar dels altres

Què podem tenir en la nostre farmaciola?

Un dels remeis més coneguts i que es comercialitza en herbolaris i algunes farmàcies és el Rescue Remedy, una combinació de cinc flors (Impatients, Star of Bethlehem, Rock Rose, Clematis i Cherry Plum) que s’utilitza en situacions d’emergència o crisis, en moments que la persona se sent envaïda per una tensió interior que li costa assimilar, elaborar o transformar.

També, sense deixar de banda els principis fonamental de la filosofia del Dr Bach, gràcies a l’experiència d’alguns metges i terapeutes, avui coneixem algunes fórmules (o combinacions d’essències) que són realment efectives i que ens podem preparar nosaltres mateixos o demanar que ens les preparin (veure Taula 1: Aquí us expliquem algunes fórmules que us podeu preparar vosaltres mateixos i que tenen l’èxit assegurat).

Darrera de tota malaltia estan les nostres pors, ansietats, cobdícies, els nostres gustos i els nostres disgustos. Descobrim quins són i curem-los, al curar-los desapareixerà la malaltia que patim. Dr. E Bach.

El patró transpersonal

Per els que voleu comprendre millor les fórmules de la Taula 1 introduirem el Patró Transpersonal.

Quan apareix la malaltia, i tenint en compte la tipologia del pacient, també podem observar els símptomes per poder entendre el què està expressant l’òrgan lesionat. Així per exemple, en un cas de varius, les venes han cedit per l’augment de sang i per això estan amb tensió, apareix una forta inflamació als seu voltant i, quasi sempre, dolor en la zona afectada, també poden aparèixer taques a la pell.

Tots aquest símptomes ens suggereixen unes determinades essències florals, que no tenen res a veure amb la tipologia del pacient, llavors és quan utilitzem les flors de Bach de forma “transpersonal”. El patró transpersonal és el model vibracional genèric en desequilibri (C. Pérez Pujol).

En aquest cas podríem posar Olive, Clematis o Centaury (2 de 3) per aportar energia; Hornbeam, per aportar energia puntual a la zona debilitada; Chicory, Willow o Crab Apple (2 de 3) per a la congestió i la retenció de líquids; i Elm, per el dolor i el desbordament del plasma.

Pot semblar una utilització al·lopàtica de les essències florals, però en realitat es tracta de revaloritzar els símptomes corporals que també formen part del conjunt energètic que tenim, es tracta d’una traducció del llenguatge floral en signes i símptomes. (Taula 2. Descripció de Patrons Transpersonals. Font: www.ricardoorozco.com).

I com es preparen les Flors de Bach?

La fórmula oral generalment es prepara en ampolletes-comptagotes de 30 o 60 ml a raó de 1 goteta del estoc floral per cada 10 ml d’aigua. La base és normalment aigua i una mica de brandi com a conservant. Es recomana prendre 4 gotes un mínim de 5 cops al dia.

Quan es tracta d’aplicacions locals es pot fer amb cremes, gels, olis, coliris, etc. La proporció seria la mateixa que hem comentat abans i l’aplicació de 2 a 3 cops al dia.

Sandra Torrades. Llicenciades en Biologia i Terapeuta Floral

Taula 1. Fórmules transpersonals

 Malalties/Trastorns  Essències Florals  Aplicació Local (AL)/ Fórmula oral (FO)
Berrugues i durícies Rock Water i Crab Apple AL
Dol per mort o ruptura sentimental Rescue Remedy, Sweet Chestnut, Walnut, Elm FO
Dolors menstruals Elm, Walnut, Chicory FO
Durant l’embaràs Walnut FO
Estrés Rescue Remedy, Elm, Larch, Vervain, White Chestnut FO
Estètica facial Hornbeam, Crab Apple, Olive, Centaury, Star of Bethlehem, Elm, Honeysuckle AL
Exàmens Rescue Remedy, Walnut, Sweet Chestnut, Elm, Scleranthus, Rock Rose FO
Hemorroides Agrimony, Vervain, Elm, Hornbeam, Chicory, Willow, Vine AL
Hèrnias discals, lumbàlgies, ciàtica, torticolis o altres contractures Vervain, Elm, Star of Bethlehem, Rock Water, Vine, Agrimony, Oak AL
Herpes Labial Crab Apple, Vine, Vervain, Star of Bethlehem AL
Mareig Walnut, Cherry Plum, Scleranthus FO
Menopausa Walnut, Scleranthus, Chicory, Vervain o Holly FO
Harmonitzador d’ambients Holly, Crab Apple, Aspen, Walnut Ambientador; barrejar en 500 ml d’aigua 6 gotes d’ essència.

Font: Flores de Bach. Manual de Aplicaciones Locales. R Orozco. Indigo 2002-2003; Rosa Castelló (Naturópata i Terapeuta Floral)

Taula 2. Descripció dels Patrons Transpersonals

 Essència de Bach   Descripció del Patró Transpersonal
AgrimonyBeechCentaury

Cerato

Chicory

Cherry Plum

Chestnut Bud

Clematis

Crab Apple

Elm

Gorse

Holly

Honeysuckle

Hornbeam

Impatiens

Larch

Oak

Olive

Pine

Red Chestnut

Rock Rose

Rock Water

Scleranthus

Star of Bethlehem

Vervain

Vine

Walnut

Water Violet

White Chestnut

Wild Rose

Willow

 

Patrons Transpersonals en estudi;

 

Aspen

Gentian

Heather

Mimulus

Mustard

Sweet Chestnut

Wild Oat

Tortura, ocultacióIntolerància, irritació, rebuig, rigidesaDebilitat, submissió

Dispersió

Congestió, retenció, adherència

Descontrol

Repetició, no assimilació

Desconnexió

Impuresa, obstrucció

Desbordament, rigidesa

Claudicació

Erupció

Regressió

Laxitud, debilitament localitzat

Acceleració, rigidesa dinàmica

Incapacitat

Sobrecarrega

Esgotament

Autoagressió

Contagi, adherència, simbiosi

Detenció, paralització

Duresa, cristal·lització, rigidesa estàtica

Alternància, inestabilitat, desfasament, descoordinació, asimetria

Resistència, trauma

Sobreexpressió, rigidesa dinàmica, irradiació

Duresa, rigidesa dinàmica

Tall, inadaptació

Aïllament, rigidesa estàtica

Repetició accelerada

Subexpressió, inexpressió

Retenció, irritació, fermentació, rigidesa

 

 

 

Incorporeïtat, dissolució

Fragilitat

Adherència, invasiu

Retracció

Depressió

Desintegració

Desorientació

 

FONT: Ricardo Orozco. www.ricardoorozco.com