L’ansietat està de moda

Aquí us deixo el primer article que he publicat a la revista del Butlletí del Gremi d’Herbolaris i Diatètica de Catalunya. Gen/Feb 2015. nº 161

L’ANSIETAT ESTÀ DE MODA

portada 2

En llevem a les 7 del matí, portem els nens a l’escola, sortim corrents a la feina, dinem amb un embut, sortim de la feina per anar al gimnàs, fer una activitat que ens agradi o anar a recollir els nens a l’escola, arribem a casa, deures, dutxes, sopars, finalment caiem rendits al sofà. I al cap de setmana tornem-hi, preparem bosses, sortim corrents de cap de setmana o l’omplim d’activitats d’oci inacabables, amics, dinars, sopars, cafès, cinema, teatre, el què podria ser “normal” es converteix en un turment si patim ansietat.

Vivim en una societat molt exigent i estressant, ens plantegem molt objectius, reptes i activitats, tant a llarg plaç, com al dia a dia, sembla que hem d’aprofitar tots els minuts, parar i no fer res és perdre el temps!

Aquesta pressió social i autoexigència el nostre cervell l’interioritza i l’acaba interpretant com si d’això depengués la nostra existència, en aquest moment parlem d’ansietat. El tipus de vida, els climes tòxics, l’excés d’informació i la velocitat en que vivim son el caldo de cultiu d’aquest trastorn que, si es tractés d’un virus, podríem parlar d’una epidèmia.

L’estres ens pot portar a l’ansietat

Els experts diuen que l’ansietat és una emoció bàsica, positiva, que augmenta la nostra activitat fisiològica per posar-nos en acció davant una amenaça vital. El problema apareix quan l’ansietat es manifesta sense una amenaça real.

Les persones ansioses es diuen internament; no puc, tinc por, em sento angoixat, no estic preparat, no podré, em posaré nerviós…tenen pensaments negatius i torturants que els fan sentir insegurs i incapaços davant situacions reals o imaginàries. Generalment són persones que tendeixen més a viure en el futur que en el present.

Aquests pensaments o idees torturants condicionen les seves emocions i en conseqüència el seu comportament. Quan senten amenaça (tot i que no sigui real) el seu sistema nerviós es posa en alerta i es desencadenen els símptomes físics de l’ ansietat.

Les personalitats ansioses acostumen a tenir un nivell d’exigència molt alt, i darrera una façana forta s’amaga una falta d’autoestima, por al fracàs, i una necessitat imperant de seguretat i control.

L’ansietat és un malestar emocional davant una situació futura real o no

Quan les demandes de l’entorn superen les nostres capacitats emocionals es comencen a manifestar els primer símptomes físics d’ansietat; sensació de tenir un nus a la gola, petites taquicàrdies, falta de concentració, sudoració, nàusees, i problemes estomacals, entre d’altres. A més llarg plaç, si l’ansietat persisteix, apareixen estats transitoris d’apatia, dificultats de concentració, problemes d’insomni i una inacabable llista de símptomes que de vegades es poden confondre amb altres trastorns.

L’ansietat comença amb la preocupació (pensaments que es disparen de forma automàtica), quan aquesta preocupació és exagerada es desencadenen els símptomes físics i conductuals, i quan aquest símptomes es desborden es produeixen les crisis de pànic i pèrdua de control.

El missatge que ens dona l’ansietat es que cal treballar la confiança amb nosaltres mateixos.   M. Conangle

L’ansietat pot ser un “semàfor vermell” que ens avisa de que hem de canviar alguna cosa a la nostra vida, o simplement que cal ordenar-la i establir prioritats, perquè l’ansietat pertany a la ment, pertany a aquest personatge que nosaltres hem creat.

Cal posar-hi perspectiva, canviar la nostra posició vital davant els fets. Aprendre a relativitzar els problemes pot ser un bon exercici, però sobretot cal evitar viure en el passat o en el futur, el secret és centrar-se en el moment present.

Les teràpies naturals ens ofereix moltes eines per comprendre, conviure i fins i tot resoldre l’ansietat, com la Fitoteràpia (amb infusions de til.la, melissa, valeriana, hipèric o passiflora, entre d’altres), les Flors de Bach, l’Homeopatia, l’Oligoteràpia i l’Aromateràpia (en aquests casos s’aconsella consultar-ho amb un expert).

Les tècniques manuals que treballen el cos físic com la reflexologia podal, l’acupuntura i els massatges, també poden millorar l’ansietat. No menys importants son totes aquelles tècniques de relaxació que es poden practicar regularment i que tenen un efecte tonificant per a la ment i el cos com el Yoga o el Tai-chi, entre els més coneguts.

En nivells elevats d’ansietat la medicació, tant si és al·lopàtica com si és natural, pot ser el primer pas, però després cal anar més enllà i reconèixer quins son els mecanismes del pensament que ens porten a desenvolupar aquest trastorn.

És important detectar els primers símptomes i posar-hi remei, ja que l’ansietat pot portar a un estat en el que ens auto-protegim de la vida i en conseqüència no la gaudim. Connectar amb un mateix, i reconèixer i confiar en els nostres recursos, ens permetrà alliberar-nos de l’ansietat i poder gaudir plenament de cada dia, sense tenir por de les incerteses de la vida.

Sandra Torrades Oliva                                                                                             Biòloga i Terapeuta Floral

 

El doble; com solucionar problemes en una nit

La primera vegada que em va arribar aquesta informació me la vaig mirar, però no li vaig fer gaire cas. Aquest cop me la va enviar una de les meves mestres i vaig decidir prestar-li més atenció, a més, aquest cop va acompanyada d’un raonament científic, que la meva ment, encara necessita de vegades…Tot i així, no m’ha sorprès gens res del què explica, més aviat m’ha donat una comprensió molt més profunda (o potser més científica) de com actuen les Flors de Bach. Ah!!! i feliç de saber que tinc un doble que va per davant meu, li hauré de fer més cas!
Jo ja ho he posat en pràctica i d’aquí a quaranta dies (la quarantena, com expliquen al vídeo) faré un anàlisi del resultat.
Aquí ho deixo per dos motiu, perquè a mi no se m’oblidi de revisar com ha anat….i perquè aquests vídeos tinguin molta difusió, si estàs llegint això t’animo a que ho provis (les casualitats no existeixen) …com diu el Dr. Garnier-Malet, si tots visquéssim amb aquest principi de benevolència tindrem un mon molt millor! i per mi d’això es tracta…. de deixar un mon millor!

 

el doble

Teoría del desdoblamiento del tiempo. Jean-Pierre Garnier Malet

Fuente: http://www.tuyaeresfeliz.com/blog/videos-monica-villamarin/el-doble-como-solucionar-cualquier-problema-en-una-sola-noche/

Este físico, nos muestra la posibilidad de vernos como receptores y emisores de energía constante, que intercambia información para construir el futuro.

Jean-Pierre Garnier Malet es un doctor en Física francés, especializado en mecánica de los fluidos, que descubrió en 1988 que el tiempo se desdobla. La aplicación científica de esa teoría, permitió explicar desde la llegada de planetoides al cinturón de Kuiper, hasta el mecanismo de los pensamientos, o de la vida.

Porque, incluso en contra de lo que hasta hace poco tiempo se creía comprobado, Garnier Malet afirma que, gracias a su descubrimiento, puede comprobarse que no sólo el tiempo se desdobla, sino que el ser humano también, siguiendo la pauta de casi todo el universo.

Su descubrimiento fue avalado en el año 2006 por la revista científica norteamericana American Institute of Physics, de New York, por primero posibilitar la predicción y después permitir constatar la llegada de planetoides al sistema solar, entre otras utilidades científicas.

Desdoblamiento del tiempo y el ser humano

La teoría del desdoblamiento afirma que nuestro cuerpo es también energía que puede proyectarse hacia el futuro, extrayendo información de esa realidad paralela, que traslada a nuestra existencia presente. Según Garnier, de cada instante que vivimos, una pequeñísima partícula es información mental que recibimos inconscientemente, sobre nuestro futuro, de nuestro “otro yo”, formado de energía,cuánticamente hablando.

“Tenemos la sensación de percibir un tiempo continuo. Sin embargo, tal como demuestran los diagnósticos por imágenes, en nuestro cerebro se imprimen solamente imágenes intermitentes. Entre dos instantes perceptibles siempre hay un instante imperceptible”, dice Garnier. Y explica, más gráficamente:

“El fenómeno del desdoblamiento del tiempo nos da como resultado el hombre que vive en el tiempo real y en el cuántico, un tiempo imperceptible con varios estados potenciales: memoriza el mejor y se lo transmite al que vive en el tiempo real.”

Imágenes subliminales, como en las películas

El doctor Garnier Malet comenta en su disertación que, de cada 25 imágenes por segundo que se proyecten en una pantalla, solo vemos 24, porque la número 25 nos pasa desapercibida, aunque nuestro cerebro capta subliminalmente la información que aporta esa imagen no advertida. De parecida manera, nuestro “yo”, lo que somos realmente, se desdoblaría en cuerpo físico con existencia consciente en el presente, y energía (que también forma parte de cada uno de nosotros) encargada de viajes en el tiempo, buscando el mejor modo de preparar nuestro futuro. Esa información, según Garnier Malet, se transmitiría al “yo” material, principalmente en las horas de sueño profundo. De ahí, la vital importancia que le da a la intuición, el pensamiento positivo y el instinto de supervivencia.

“Podríamos decir que entre el yo consciente y el yo cuántico se da un intercambio de información que nos permite anticipar el presente a través de la memoria del futuro. En física se llama hiperincursión y está perfectamente demostrada”, explica el científico.

Otra propiedad física, conocida como “onda-partícula”, desarrollada e investigada por el también físico francés Louis-Victor de Broglie y avalada por el propio Einstein, demuestra que también las partículas se desdoblan en corpúsculo y ondas de energía. Nuestros cuerpos, materia al fin, deberían seguir la misma ley, con propósitos definidos aunque, por ahora, ignorados para el ser humano. La teoría del desdoblamiento de Garnier Malet da sentido a ese propósito.

Pensamientos que crean futuro

Para poder utilizar esa información subliminal, aún inadvertida, que llega a nuestro cerebro gracias a nuestro yo “energético”, según la teoría sería imprescindible que cuidásemos la pureza de nuestros pensamientos. Ellos son, imaginando constantemente posibles futuros para nosotros, los que ponen barreras a la realización de nuestro hipotético mejor futuro.

Cierto es que, de continuo y dependiendo de las circunstancias, la mente nos presenta elucubraciones de lo que nos puede pasar, o lo que deberíamos hacer, de cara al futuro personal. Solemos tender a creer más en el peor futuro que imaginamos; solemos temer toda clase de imprevistos indeseables, o imaginar desenlaces nefastos a circunstancias puntuales. Esa tendencia hacia pensamientos negativos, dice Garnier Malet, propicia que nuestra energía “exploradora” del futuro busque en los parámetros que le indica nuestra mente negativa, provocando realmente un futuro poco halagüeño. Sin embargo, si pensamos en positivo, prestando atención a nuestra intuición en la resolución de conflictos, ese otro “yo” viajero nos traerá de la “otra dimensión” la información correcta para preparar un futuro simultáneo satisfactorio.

Si imaginamos o deseamos algún perjuicio para otra persona, asegura el físico francés, acabaremos por recibirlo nosotros mismos, ya que eso es lo que proyectamos como “orden de búsqueda” a nuestra parte energética. El pensamiento correcto debería ser lo más limpio posible, sobre todo en las horas cercanas al sueño, momento en el que se establece el mayor intercambio de información entre nuestros “yos” desdoblados.

Tenemos dos tiempos diferentes al mismo tiempo: un segundo en un tiempo consciente y miles de millones de segundos en otro tiempo imperceptible en el que podemos hacer cosas cuya experiencia pasamos luego al tiempo consciente”

“El fenómeno del desdoblamiento del tiempo nos da como resultado el hombre que vive en EL TIEMPO REAL Y EN EL CUÁNTICO, un tiempo imperceptible con varios estados potenciales: memoriza el mejor y se lo transmite al que vive en el tiempo real”

“Existe otra propiedad conocida en física: la dualidad de la materia; es decir, una partícula es a la vez corpuscular (cuerpo) y ondulatoria (energía). SOMOS A LA VEZ CUERPO Y ENERGÍA, capaces de ir a buscar informaciones a velocidades ondulatorias”

“De día es muy difícil controlar el pensamiento, pero justo antes de quedarnos dormidos tenemos un minuto, y basta con que durante ese minuto controlemos: esa es la manera de conectar con esa parte energética, llamémosla el doble, para pedirle que solucione los problemas” Jean-Pierre Garnier Malet

La teoría del desdoblamiento del tiempo, descubierta por el físico francés Jean-Pierre Garnier Malet en 1988, tiene numerosas implicaciones científicas y prácticas. “Permite comprender mejor el mecanismo de la vida y el funcionamiento de los pensamientos y explica cómo usar mejor nuestras intuiciones, instintos y premoniciones”.

A pesar de ser conceptos de física cuántica tan abstracto s y difíciles de entender, el Sr Garnier Malet lo explica con sencillez y se centra en consejos para aplicar en el día a día.

Podemos escuchar su teoría explicada por él mismo en este audio:

http://www.ivoox.com/desdoblamiento-del-tiempo-audios-mp3_rf_567814_1.html 

I una simplificación de la misma explicada por Mónica Villamarín:

https://www.youtube.com/watch?v=M7WRdSemKdI