Reconèixer la nostra essència

Diu el Dr. Chopra en un dels seus llibres que hem d’aprendre a posar-nos en contacte amb la nostra essència més íntima. Aquesta verdadera essència està més enllà del nostre ego. No té por, és lliure, és immune a les crítiques, no retrocedeix davant els reptes, no és ni inferior ni superior a ningú i està plena de màgia, misteri i encant. Doncs aquí és on pretenem arribar amb les Flors de Bach, en aquest espai de silenci, en aquest espai on ens reconeixem, en aquest espai on tot és possible i tot simplement és.

 

WILD OAT. La brúixola interior.

WILD OAT.  La brúixola interior.Wild_Oat

Per aquelles persones que volen fer alguna cosa important a la seva vida, que volen adquirir molta experiència, gaudir al màxim i viure plenament. La seva dificultat principal consisteix en determinar quina ocupació han de desenvolupar, ja que tot i que les seves ambicions són fortes, no tenen una vocació clara i això els produeix un insatisfacció profunda.

Moltes vegades aquestes persones viuen sens rumb i es dediquen a feines que no els agrada i que encara els genera més frustració. Això els porta a sentir que la vida passa de llarg i que estan perdent el temps i les oportunitats. No veuen clar els seu propòsit de vida.

L’error està en creure que les respostes són a l’exterior, per això s’aconsella parar i reconectar amb amb un mateix per trobar el camí des de l’interior.  El Dr Bach deia que era la Flor per esclatar la nostra ànima.

Wild Oat és especialment útil en moments de crisi vocacional o laboral, en l’adolescència quan s’ha de decidir el camí a escollir. Permet planificar a més curt plaç i reconèixer i aprofitar les aptituds innates.

Quan les coses no surten com un vol…

 

Un dia vaig decidir donar-me per vençut…vaig renunciar a la meva feina, a la meva relació, a la meva vida…vaig anar al bosc per parlar amb una persona molt gran que deien que era molt sàvia.

Li vaig preguntar: Podria donar-me una raó per no donar-me per vençut? Em va dir; mira al teu voltant,  has vist l’arbust i el bambú? Quan vaig sembrar les llavors tant de l’arbust com del bambú, les vaig cuidar molt bé. L’arbust va créixer ràpidament, però no va sortir res de la llavor del bambú. Tot i així no vaig renunciar al bambú.

Al segon any, no va sortir res de la llavor del bambú. Tot i així no vaig renunciar al bambú. El tercer any, no va sortir res de la llavor del bambú. Tot i així no vaig renunciar al bambú. El quart any, no va sortir res de la llavor del bambú. Tot i així no vaig renunciar al bambú. El cinquè any, van sortir uns petits brots de bambú, que en comparació a l’arbust eren petits i insignificant.

El sisè any, el bambú va créixer més de 20 metres d’altura. Havia passat més de cinc anys desenvolupant les arrels que l’aguantarien. Aquelles arrels el van fer fort i li van donar tot el què va necessitar per sobreviure.

Saps que tot aquest temps que has estat lluitant, realment has estat fent arrels? …el bambú té un propòsit diferent que l’arbust, i els dos són necessaris! No t’arrepenteixis de cap dia de la teva vida, els dies bons et donen felicitat i els dolents experiència, ambdós son essencials a la vida. La felicitat et manté dolç, els intents et fan fort, les tristeses et fan més humà, les caigudes et mantenen humil i l’èxit et manté brillant. Si no aconsegueixes el què desitges en el fons de la teva ànima, no et desesperis, potser encara estàs fent arrels.

Conte popular Japonès.

como-cultivar-bambu-01

 

 

LARCH. La Flor de l’Autoconfiança

LARCH la Flor de l’Autoestima i l’Autoconfiança

larix_decidua_cones_and_cone-inflorescences

LARCH és per aquelles persones que no es consideren a elles mateixes tant aptes i capaces com la resta del seu entorn. Per aquelles persones que diuen “jo no puc” però que en el fons els agradaria fer un pas més endavant.

Les persones en LARCH negatiu se senten poc capaces, desvaloritzades, amb complexe d’inferioritat i falta de confiança en elles mateixes.

L’estat de LARCH pot ser passatger, per exemple, davant d’un examen, entrevista de feina, probes, parlar en públic, possibilitat d’ascens laboral, canvis de feina, separacions, divorcis, etc.

LARCH ajuda a descartar els complexes d’inferioritat i estimula la seguretat en un mateix, independentment de la confirmació de fets exteriors. Aporta fortalesa interior.

Prendre LARCH augmenta l’energia i la fermesa per arriscar-se en allò que un vol i desitja, perquè dilueix els límits auto-construits i es desplega l’autoconfiança. Aquesta autoconfiança permet veure les coses amb objectivitat, reconèixer les pròpies aptituds i les dels altres. Dóna la perseverància necessària per afronat els contratemps.

LARCH és ideal per afrontar els desafiaments i els canvis importants en la vida.