Dol Transcendència i Flors de Bach

 

Aquí us deixo un breu resum de la conferència impartida per la Terapeuta Floral Carolina Guzman a SEDIBAC el dia 1 d’octubre de 2014. On vaig descobrir la Gran Elisabeth Kubler-Ross…i pera ara no puc deixar de llegir-la….

En primer lloc va fer una breu descripció del què passa en el moment que morim. La Dra. Kubler-Ross ho va descriure així, després de recollir molts casos que havien tingut experiències properes a la mort;

El procés de la mort segons Kubler-Ross:

 1. L’ Ànima abandona el cos
 2. La persona pot veure i escoltar el que està passant (és un nivell més etèric)
 3. Integració de les funcions corporals (les malalties, patologies, que es tenien en vida, ja no es perceben com a tals)
 4. Canvi en les coordenades temps/espai
 5. Són rebuts per éssers estimats que han mort abans, o altres Sers.
 6. Presa de consciència i trànsit de llum

Per altre banda, les persones que vien el dol d’aquesta mort, també viuen un procés, que consisteix en diferents etapes que poden tenir una diferent durada depenent de cada indiviu.

El dol és un procés adaptatiu per restablir l’equilibri. El dolor forma part de l’experiència humana i es tracta d’un procés sanador per superar i integrar el dolor.

El procés de dol segons Kubler-Ross:

 1. La primera etapa correspon a la NEGACIÓ en aquest moment s’experimenten resistències, impotència, i incredulitat Aquí podríem oferir AGRY per drenar les emocione i STB per el trauma.
 2. La segona etapa és la RÀBIA, una emoció molt intensa que amaga altres sentiment com la sensación d’abandonament. HOL_ VER_CHI_IMP.
 3. La tercera etapa és la RE_NEGACIÓ interna, un fase d’acceptació, molt mental, s’estableix un diàleg intern de negociació, sorgeixen preguntes, suposicions, i de vegades sentiments de culpa. WCH_CER_SCL_PIN
 4. DESESPERANÇA. El moment de dol més profund. Buit, dolor, tristesa, falta de sentit. SCH (mort/resurrecció)_GOR_WR
 5. ACCEPTACIÓ.  S’accepta la pèrdua, apareixen els record, reorganització, assimilació, revitalització
 6. aprenentatge transcendent CHB _WAL
 7. NOU INICI. Esperança, motivació, futur, acció, llum, coratge. Adaptació al nou canvi WAL.

foto dol trascendència