CANVIA LA TEVA MENT. Canvia la teva Vida

Aquí us deixo algunes propostes -que surten de forma recurrent a la consulta-

1. Accepta la responsabilitat al 100% Trobar i dedicar-te al que t’apassiona et correspon a tu. No és responsabilitat del govern, de la teva parella o de les teves circumstàncies. Si la teva vida no és com vols que sigui, és a les teves mans fer el necessari per canviar-la.

2. Fes-te les preguntes correctes Posa atenció al teu diàleg intern i oblida’t de preguntes que no et serveixen per a res (per què la meva vida és un fàstic?). Comença a qüestionar-te poderosament: què he après ? què pot funcionar? en quina persona he de convertir-me per aconseguir els meus somnis?

3. L’èxit deixa pistes. Aprèn dels que han aconseguit el que vols aconseguir. Hi ha molta informació en llibres, gravacions i el mateix Internet, sobre persones que han aconseguit dedicar-se al que els apassiona, i han sabut convertir-lo en un negoci. No envegis a aquestes persones, admíralas pel que poden ensenyar-te.

4. Medita. Dedica almenys 15 minuts cada dia a qualsevol tipus de meditació. Els beneficis són molts i molt grans, però principalment t’ajudarà a tenir un estat mental òptim per assolir els teus objectius.

5. Apaga la televisió. Encara que em diguis que només veus Discovery Channel i programes positius o educatius, sens dubte pots utilitzar aquest temps per llegir, créixer, impulsar el teu negoci, o millor encara, fer el que t’apassiona.

6. Centra’t en el que tens, no en el que et falta. Donar-li la teva atenció a tot el que no tens, és pensar en escassetat i limitacions. Compte i agraeix el que has aconseguit i el que tens a les mans i tindràs una consciència d’abundància i creixement, que són bàsiques per a generar ingressos amb la teva passió.

Resum extret de 100 Tips para convertir Tu Passión en Tu Negocio. E-book. Marco Ayuso.

Flors de Bach; Els Remeis per els que senten INCERTESA

Aquí us comparteixo el grup de Flors de Bach que treballen els diferents tipus d’incertesa. Et sents identificada en alguna?

CERATO
Per aquelles persones que no tenen suficient confiança en elles mateixes per prendre les seves pròpies decisions. Sempre demanen consell als altres.
PT: Dispersió
MP: Cerato permet reconèixer i apreciar la pròpia intuïció, permet aprendre a confiar en un mateix i prendre les pròpies decisions.

SCLERANTHUS
Per aquelles persones que són incapaces de decidir entre dues opcions. Pateixen incertesa, inestabilitat i/o indecisió. Indicat en aquelles malalties amb símptomes i signes oscil·lants, com els marejos i el vertigen.
PT: Inestabilitat i alternança.
MP: Scleranthus aporta equilibri intern, força de decisió i fermesa. Ajuda a adquirir flexibilitat i equilibri interior.

GENTIAN
Per aquelles persones que es desanimen fàcilment i generen realitats negatives, degut a la falta de fe i confiança en elles mateixes. Sempre veuen el vas mig buit. També per a depressions per causes conegudes.
PT:Fragilitat.
MP: Gentian permet desenvolupar la capacitat de transformar l’esperit negatiu en pensaments optimistes i realistes. Dóna coratge i un enfoc més positiu de la vida.

GORSE
Per aquelles persones que han perdut la fe en que ningú ni res els pot ajudar. Desesperança profunda. Abandonament i renúncia total. Indicat també per aquells pacients que pateixen desesperació degut a un tractament llarg.
PT: Claudicació
MP: Gorse permet recuperar l’esperança i els ànims per tornar a gaudir de la vida. Ajuda a recuperar l’alegria, l’optimisme i la fe. Dóna energia i vitalitat. És un activador dels sistemes de curació. Obre noves perspectives en aquelles situacions existencials complicades i aparentment difícils de canviar.

HORNBEAM
Per aquelles persones que senten que no tenen forces suficient, mentals o físiques, per dur a terme les activitats quotidianes de la seva vida. Avorriment degut a la rutina. Falta de creativitat. Debilitament per falta d’estímuls motivadors. El remei per el «síndrome del dilluns al matí». Falta de vitalitat.
PT: Laxitud i debilitament.
MP: Hornbeam aporta vitalitat i dinamisme fent que la vida i la feina siguin plaents i enriquidores, mantenint l’equilibri entre el cos físic i la ment. Aporta força de voluntat, coneixement i integració dels ritmes biològics (tensió/relaxació).

WILD OAT
Per a les persones que no saben decidir ni canalitzar els seus ideals. Quan es té dificultat per poder determinar en què ocupem la vida. Crisis vocacionals o laborals degut a que no som capaços de veure el propi potencial.
PC: nsatisfacció per no trobar la pròpia missió a la vida. Desorientació, incertesa, insatisfacció vocacional profunda.
PT: Dispersió
MP: Wild Oat permet definir objectius, ofereix claredat i capacitat de reconèixer la pròpia vocació. Concretitza i unifica l’acció.

Sandra Torrades

Naturopata. Llic en Biologia.

Les Flors de Bach no són Ciència

ELS TERAPEUTES FLORALS NO FEM CIÈNCIA, promovem la consciència que és, com sabem, una instància científicament indemostrable.
És més, la nostra actitud sanadora no s’ensenya a les universitats, perquè allà el que es fa és ciència i teoria, per cert, moltes interessantíssimes. La presència necessària per contagiar el despertar s’aprèn en el recorregut personal introspectiu. Nosaltres fem una feina artesanal.

FB_IMG_1484143518464
Pel que fa a l’art de la Teràpia Floral Integrativa s’aprèn en el context d’una experiència transformadora, vivencial i compromesa amb l’evolució de la consciència i el despertar personal. La nostra formació teòrica millora notablement la pràctica professional, però no la fa científica.
Els Terapeutes florals no fem ciència, el doctor Bach  ens va deixar escrit «Lliure de ciència i lliure de teoria» i  més tard va renunciar a la medicina i a la ciència.
Continuo donant voltes a l’acarnissament d’alguns col.lectius que ens consideren una «pseudociència», però qui diu que som una ciència? Llavors, tampoc som una pseudociència!
Adaptació d’una reflexió de Susana Veilati

Sandra Torrades Oliva
Naturòpata. Llicenciada en Biologia

Quan el Jo compren la veritat​

Algunes persones creuen que la seva felicitat va de  fora a dins. Molts altres s’han adonat que la felicitat és un < treball interior >. Han tingut la visió interna que la felicitat sorgeix de dins, de la nostra consciència, de dins a fora.

FB_IMG_1484134472012

Potser creus encara que són els altres els que et fan enfadar. D’altres han comprès que no hi ha ningú que et  faci enfadar, que nosaltres vam crear cada reacció / resposta, i que, per tant, som nosaltres els seus únics responsables en comprendre aquesta veritat i recuperar la capacitat de triar els propis sentiments associats a ella, han canviat la seva manera de relacionar-se amb els altres i de viure la vida.

La majoria de persones aprenen a creure que l’amor s’adquireix, i avancen a la recerca de l’amor en la vida. No obstant això, hi ha qui ha comprès que l’amor és el que som quan alliberem el nostre jo sense reserves, per tant, no hi ha necessitat de buscar l’amor enlloc, ja és aquí!

Quan el jo comprèn, provoca un canvi de percepció que, al seu torn, modifica els pensaments i accions. Llavors, cada un d’aquests episodis de comprensió té el poder de canviar el nostre estat de l’ésser, i en conseqüència té el poder de curar l’ànima, la qual cosa significa eliminar els molts tipus de malaltia que habitualment creem i sentim en la nostra consciència.

 

Extracte del Llibre:  El sistema inmunitario del alma.
Cómo liberar tu ser de todo tipo de enfermedades
Ed. GAVISUS
Mike George

Com et poden ajudar les Flors de Bach

COM ET PODEN AJUDAR LES FLORS DE BACH?

Article publicat a la Revista del Gremi d’Herbolaris de Catalunya. Desembre 2016.

Parla de Flors de Bach és parlar d’emocions, i tenint en compte que les persones tenim un cos físic, un cos etèric (cos vital), un cos emocional i un cos mental, les essències florals son una eina terapèutica que ens permet resoldre conflictes emocionals i en conseqüència millorar el nostre estat energètic, mental i físic.

Amb les Flors de Bach podem aprendre a reconèixer aquells mecanismes mentals i emocionals que impedeixen que ens puguem desenvolupar d’acord a les pròpies “necessitats reals” i autèntiques.

Actuen a tres nivells; ajuden a prendre consciència de les emocions sufocades que s’expressen com a símptomes; ajuden a posar paraules als silencis d’aquestes emocions sufocades; i impulsen a les persones a transformar la seva actitud vital.

<<Les Flors de Bach en ajuden a reconèixer les pròpies emocions>>

Avui dia sabem que els pensaments s’arxiven en el banc de la memòria, en la ment, i els sistema d’arxiu es basa en les emocions. És a dir, s’arxiven d’acord al tò dels sentiments associats als pensaments i no pas als fets en sí. Per tant, existeix una base científica que afirma que l’autoconsciència s’incrementa més ràpidament observant els sentiments que no pas els pensaments, ja que milers de pensaments poden estar afectats per un sol sentiment associat (Dejar ir. Dr. David R. Hawkins).

Partint d’aquesta idea, les Flors de Bach ens ajuden a posar nom a aquestes emocions, i a reconèixer els pensaments associats, a partir d’aquí, podem alliberar els sentiments evitant que s’estanquin en el cos físic i energètic i que en conseqüència poden donar lloc a manifestacions físiques que no desitgem.

D’entrada el procés pot sembla molt complexa, però es tracta simplement d’aprendre a reconèixer el què sentim. Si som capaços reconèixer les emocions, podrem comprendre quins són els pensaments i creences que ens mouen i que ens porten a prendre decisions inconscients que no estan d’acord amb la nostra essència real.

<<Les Flors de Bach són patrons energètics>>

El Dr. David R. Hawkins, en el llibre “Dejar Ir”, en base a un excel·lent treball pisco-emocional junt amb la kinesiologia, descriu l’escala de les emocions que va des de les emocions de vibració més alta (com la pau, l’alegria, l’amor i la raó) fins les de vibració més baixa (la vergonya, la culpa i l’apatia).

Les Essències de Flors de Bach, a igual que les emocions, són patrons energètics que ens ajuden a transitar entre les emocions de vibració més baixa a d’altres de vibració més alta, amb la finalitat de sentir-nos millor, més equilibrats i més harmònics.

<<Les Flors de Bach ens ajuden a fer una mirada cap a l’interior per poder entendre el què està passant en l’exterior>>

Per comprendre profundament com actuen les Flors de Bach, és important conèixer la Bibliografia del Dr. Bach. El seu llibre més destacat porta per títol “Cúrese Usted Mismo”.

Per aquest metge la malaltia és un conflicte entre la nostra ànima i l’ego, entenent com a ànima el sentit profund de la nostre existència i l’ego com els interessos de la nostra personalitat, condicionat per les nostres creences. El conflicte entre aquestes dues orientacions (ànima-ego) es produeix quan hi ha una lluita entre la voluntat de transformació i la voluntat de conservació, és a dir, quan alguna cosa des de l’interior ens mou cap a fer un canvi, mentre que la nostra ment es resisteix.

Les emocions actuen com un semàfor, les emocions de vibració més baixa serien un semàfor vermell que ens indiquen que alguna cosa (en el nostre interior) no està bé. Les Flors de Bach ens ajuden a fer una mirada cap a l’interior per poder entendre el què està passant en l’exterior, perquè el canvi real no es fa a fora sinó des de dins.

Així per exemple, la flor Agrimony ens ajuda a transitar de la inquietud a la pau, Centaury de la debilitat a la fortalesa, Scleranthus de la indecisió a la fermesa o Rock Rose de la por al valor. Transformant les emocions de vibració més baixa a d’altres de vibració més altes adquirim les eines necessàries per assolir la pròpia llibertat, per no sentir-nos condicionats per les circumstàncies i poder desenvolupar-nos a la vida amb tot el nostre potencial.

Per el Dr. Bach no hi havia res accidental, i l’origen de la malaltia no era “material”, veia la malaltia, no com un mal a suprimir, sinó com a un benefici a comprendre, ja que la malaltia és la conseqüència d’un conflicte, un conflicte entre els factors personals i trans-personals.

El nivell d’actuació de les Flors de Bach pot ser molt ampli, cadascú pot decidir fins a on vol resoldre els seus propis “conflictes”, siguin del nivell que siguin. Aquí fem una breu descripció d’algunes de les situacions en que les Flors de Bach et poden ajuda

  • Símptomes físics o emocionals que t’inquieten i dificulten la teva vida; pors, ansietat, nerviosisme, inseguretat, insomni, tristesa, fòbies, soledat, angoixa, ràbia, culpa, estres i depressió.
  • Cansament físic sense motiu aparent. Esgotament. Estats de recuperació després d’una llarga malaltia.
  • Assumptes personals, familiars o laborals que et preocupen i no saps com gestionar.
  • Moments de canvi vital com l’adolescència, l’embaràs (part i postpart), la menopausa i la vellesa.
  • Traumes o fets del passat que encara et ressonen i que limiten la teva vida.
  • Situacions traumàtiques presents, com la mort de persones properes, separacions, malalties pròpies o d’altres persones que estimes.
  • Desànim. Sensació de buit existencial. Falta de sentit a la vida.

Sandra Torrades. Naturopata. Llicenciada en Biologia.

 

 

Si vols aprendre a meditar aquest és un principi!

Quan em pregunten què és meditar d’entrada se m’encenen totes les antenes d’alerta! …però seguidament la resposta surt molt fluida, és connectar amb un mateix, connectar amb aquella part de nosaltres quieta, profunda, equilibrada i que és la font de totes les possibilitats!

No cal  llegir milers de llibres, ni ser un yogui, ni ser molt espiritual per seure un momentet i escoltar-nos, observar què passa per la nostra ment i observar el què sentim és el primer pas. Al principi pot semblar complicat, però a mesura que vas practicant cada cop és més fàcil i t’adones de l’enorme poder que té la meditació per transformar el nostre interior i en consequència el nostre entorn!

De fet, el treball amb les Flors de Bach està molt relacionat amb la meditació, en la visita observem el què pensem, el què sentim i amb l’ajuda de les Flors connectem amb la nostra essència per transformar el camí i trobar les respostes. 

Aquí us deixo uns enllaços per començar a meditar. Són meditacions de 15 minuts enfocades a crear abundància i prosperitat! T’animes a provar-ho? La idea és que cada setmana et facilitaré un enllaç per aprendre a meditar en 7 setmanes.

Busca un raconet tranquil, escolta aquest àudio al matí i al vespre i després observa els canvis!

Si vols aprendre a meditar aquest és un principi!

Sandra Torrades

Som creadors de la nostra realitat

Avui he rebut un whatsApp de la meva amiga i mestra Rosa en el grup que tenim «Bach Club»  que deia;
«Els científics Bohr y Heisenberfg (guanyadors d’un dels premi Nobel) van descobrir que els àtoms no són sistemes solars en miniatura, sinó núvols de probabilitat. Quan un Ser humà observa el món, aquest es converteix en allò que pensa. Estem creant constantment sense ser-ne conscients. Proba de Sentir que les coses ja són com t’agradaria que fossin. Sigues el creador de la teva vida»
I sincronies de la vida! jo tenia previst fer una entrada aquí al bloc sobre les xerrades d’una noia que es diu Alicia Sanchez i que explica de forma molt senzilla com és de fàcil crear i materialitzar tot allò que pensem i que sentim.
Ella proposa uns passos molt senzills per posar en marxa de manera conscient la nostra capacitat de Visualització Creativa;
1. Primer de tot cal que decideixis què vols (pot semblar una tonteria, però jo ho he comprovat més d’una vegada a la consulta, quan preguntes algú què vol o què desitja realment em diu que no ho sap!) Així que animat! agafa paper i boli i fes una llista d’allò que vols (i sense posar-te cap límit!)
2.Fer-se una idea clara. És a dir, descriu, imagina’t, visualitza, sent com si ja fos veritat allò que desitges, com quan eres petit/a i feies la carta als reis!
3. Enfocat amb això que desitges, ves-hi pensant, medita, les Flors de Bach et poden ajudar! Enfoca’t al present, com si això ja fos una realitat!!!!
T’animes a provar-ho?! és molt fàcil! com diu l’Alicia ho portem de serie!!!!!! Us deixo aquí el vídeo per si voleu profunditzar una mica més!

Ah!!! i també us deixo la contra d’una entrevista a una científica boníssima del nostre petit país que es diu Sonia Fernández Vidal i que diu el mateix!!!!!!

Ara, no cal que t’ho creguis!!!!! prova-ho i diga’m si és veritat!!!!

sonia-fernandez-vidal

 

L’ansietat està de moda

Aquí us deixo el primer article que he publicat a la revista del Butlletí del Gremi d’Herbolaris i Diatètica de Catalunya. Gen/Feb 2015. nº 161

L’ANSIETAT ESTÀ DE MODA

portada 2

En llevem a les 7 del matí, portem els nens a l’escola, sortim corrents a la feina, dinem amb un embut, sortim de la feina per anar al gimnàs, fer una activitat que ens agradi o anar a recollir els nens a l’escola, arribem a casa, deures, dutxes, sopars, finalment caiem rendits al sofà. I al cap de setmana tornem-hi, preparem bosses, sortim corrents de cap de setmana o l’omplim d’activitats d’oci inacabables, amics, dinars, sopars, cafès, cinema, teatre, el què podria ser “normal” es converteix en un turment si patim ansietat.

Vivim en una societat molt exigent i estressant, ens plantegem molt objectius, reptes i activitats, tant a llarg plaç, com al dia a dia, sembla que hem d’aprofitar tots els minuts, parar i no fer res és perdre el temps!

Aquesta pressió social i autoexigència el nostre cervell l’interioritza i l’acaba interpretant com si d’això depengués la nostra existència, en aquest moment parlem d’ansietat. El tipus de vida, els climes tòxics, l’excés d’informació i la velocitat en que vivim son el caldo de cultiu d’aquest trastorn que, si es tractés d’un virus, podríem parlar d’una epidèmia.

L’estres ens pot portar a l’ansietat

Els experts diuen que l’ansietat és una emoció bàsica, positiva, que augmenta la nostra activitat fisiològica per posar-nos en acció davant una amenaça vital. El problema apareix quan l’ansietat es manifesta sense una amenaça real.

Les persones ansioses es diuen internament; no puc, tinc por, em sento angoixat, no estic preparat, no podré, em posaré nerviós…tenen pensaments negatius i torturants que els fan sentir insegurs i incapaços davant situacions reals o imaginàries. Generalment són persones que tendeixen més a viure en el futur que en el present.

Aquests pensaments o idees torturants condicionen les seves emocions i en conseqüència el seu comportament. Quan senten amenaça (tot i que no sigui real) el seu sistema nerviós es posa en alerta i es desencadenen els símptomes físics de l’ ansietat.

Les personalitats ansioses acostumen a tenir un nivell d’exigència molt alt, i darrera una façana forta s’amaga una falta d’autoestima, por al fracàs, i una necessitat imperant de seguretat i control.

L’ansietat és un malestar emocional davant una situació futura real o no

Quan les demandes de l’entorn superen les nostres capacitats emocionals es comencen a manifestar els primer símptomes físics d’ansietat; sensació de tenir un nus a la gola, petites taquicàrdies, falta de concentració, sudoració, nàusees, i problemes estomacals, entre d’altres. A més llarg plaç, si l’ansietat persisteix, apareixen estats transitoris d’apatia, dificultats de concentració, problemes d’insomni i una inacabable llista de símptomes que de vegades es poden confondre amb altres trastorns.

L’ansietat comença amb la preocupació (pensaments que es disparen de forma automàtica), quan aquesta preocupació és exagerada es desencadenen els símptomes físics i conductuals, i quan aquest símptomes es desborden es produeixen les crisis de pànic i pèrdua de control.

El missatge que ens dona l’ansietat es que cal treballar la confiança amb nosaltres mateixos.   M. Conangle

L’ansietat pot ser un “semàfor vermell” que ens avisa de que hem de canviar alguna cosa a la nostra vida, o simplement que cal ordenar-la i establir prioritats, perquè l’ansietat pertany a la ment, pertany a aquest personatge que nosaltres hem creat.

Cal posar-hi perspectiva, canviar la nostra posició vital davant els fets. Aprendre a relativitzar els problemes pot ser un bon exercici, però sobretot cal evitar viure en el passat o en el futur, el secret és centrar-se en el moment present.

Les teràpies naturals ens ofereix moltes eines per comprendre, conviure i fins i tot resoldre l’ansietat, com la Fitoteràpia (amb infusions de til.la, melissa, valeriana, hipèric o passiflora, entre d’altres), les Flors de Bach, l’Homeopatia, l’Oligoteràpia i l’Aromateràpia (en aquests casos s’aconsella consultar-ho amb un expert).

Les tècniques manuals que treballen el cos físic com la reflexologia podal, l’acupuntura i els massatges, també poden millorar l’ansietat. No menys importants son totes aquelles tècniques de relaxació que es poden practicar regularment i que tenen un efecte tonificant per a la ment i el cos com el Yoga o el Tai-chi, entre els més coneguts.

En nivells elevats d’ansietat la medicació, tant si és al·lopàtica com si és natural, pot ser el primer pas, però després cal anar més enllà i reconèixer quins son els mecanismes del pensament que ens porten a desenvolupar aquest trastorn.

És important detectar els primers símptomes i posar-hi remei, ja que l’ansietat pot portar a un estat en el que ens auto-protegim de la vida i en conseqüència no la gaudim. Connectar amb un mateix, i reconèixer i confiar en els nostres recursos, ens permetrà alliberar-nos de l’ansietat i poder gaudir plenament de cada dia, sense tenir por de les incerteses de la vida.

Sandra Torrades Oliva                                                                                             Biòloga i Terapeuta Floral

 

El doble; com solucionar problemes en una nit

La primera vegada que em va arribar aquesta informació me la vaig mirar, però no li vaig fer gaire cas. Aquest cop me la va enviar una de les meves mestres i vaig decidir prestar-li més atenció, a més, aquest cop va acompanyada d’un raonament científic, que la meva ment, encara necessita de vegades…Tot i així, no m’ha sorprès gens res del què explica, més aviat m’ha donat una comprensió molt més profunda (o potser més científica) de com actuen les Flors de Bach. Ah!!! i feliç de saber que tinc un doble que va per davant meu, li hauré de fer més cas!
Jo ja ho he posat en pràctica i d’aquí a quaranta dies (la quarantena, com expliquen al vídeo) faré un anàlisi del resultat.
Aquí ho deixo per dos motiu, perquè a mi no se m’oblidi de revisar com ha anat….i perquè aquests vídeos tinguin molta difusió, si estàs llegint això t’animo a que ho provis (les casualitats no existeixen) …com diu el Dr. Garnier-Malet, si tots visquéssim amb aquest principi de benevolència tindrem un mon molt millor! i per mi d’això es tracta…. de deixar un mon millor!

 

el doble

Teoría del desdoblamiento del tiempo. Jean-Pierre Garnier Malet

Fuente: http://www.tuyaeresfeliz.com/blog/videos-monica-villamarin/el-doble-como-solucionar-cualquier-problema-en-una-sola-noche/

Este físico, nos muestra la posibilidad de vernos como receptores y emisores de energía constante, que intercambia información para construir el futuro.

Jean-Pierre Garnier Malet es un doctor en Física francés, especializado en mecánica de los fluidos, que descubrió en 1988 que el tiempo se desdobla. La aplicación científica de esa teoría, permitió explicar desde la llegada de planetoides al cinturón de Kuiper, hasta el mecanismo de los pensamientos, o de la vida.

Porque, incluso en contra de lo que hasta hace poco tiempo se creía comprobado, Garnier Malet afirma que, gracias a su descubrimiento, puede comprobarse que no sólo el tiempo se desdobla, sino que el ser humano también, siguiendo la pauta de casi todo el universo.

Su descubrimiento fue avalado en el año 2006 por la revista científica norteamericana American Institute of Physics, de New York, por primero posibilitar la predicción y después permitir constatar la llegada de planetoides al sistema solar, entre otras utilidades científicas.

Desdoblamiento del tiempo y el ser humano

La teoría del desdoblamiento afirma que nuestro cuerpo es también energía que puede proyectarse hacia el futuro, extrayendo información de esa realidad paralela, que traslada a nuestra existencia presente. Según Garnier, de cada instante que vivimos, una pequeñísima partícula es información mental que recibimos inconscientemente, sobre nuestro futuro, de nuestro “otro yo”, formado de energía,cuánticamente hablando.

“Tenemos la sensación de percibir un tiempo continuo. Sin embargo, tal como demuestran los diagnósticos por imágenes, en nuestro cerebro se imprimen solamente imágenes intermitentes. Entre dos instantes perceptibles siempre hay un instante imperceptible”, dice Garnier. Y explica, más gráficamente:

“El fenómeno del desdoblamiento del tiempo nos da como resultado el hombre que vive en el tiempo real y en el cuántico, un tiempo imperceptible con varios estados potenciales: memoriza el mejor y se lo transmite al que vive en el tiempo real.”

Imágenes subliminales, como en las películas

El doctor Garnier Malet comenta en su disertación que, de cada 25 imágenes por segundo que se proyecten en una pantalla, solo vemos 24, porque la número 25 nos pasa desapercibida, aunque nuestro cerebro capta subliminalmente la información que aporta esa imagen no advertida. De parecida manera, nuestro “yo”, lo que somos realmente, se desdoblaría en cuerpo físico con existencia consciente en el presente, y energía (que también forma parte de cada uno de nosotros) encargada de viajes en el tiempo, buscando el mejor modo de preparar nuestro futuro. Esa información, según Garnier Malet, se transmitiría al “yo” material, principalmente en las horas de sueño profundo. De ahí, la vital importancia que le da a la intuición, el pensamiento positivo y el instinto de supervivencia.

“Podríamos decir que entre el yo consciente y el yo cuántico se da un intercambio de información que nos permite anticipar el presente a través de la memoria del futuro. En física se llama hiperincursión y está perfectamente demostrada”, explica el científico.

Otra propiedad física, conocida como “onda-partícula”, desarrollada e investigada por el también físico francés Louis-Victor de Broglie y avalada por el propio Einstein, demuestra que también las partículas se desdoblan en corpúsculo y ondas de energía. Nuestros cuerpos, materia al fin, deberían seguir la misma ley, con propósitos definidos aunque, por ahora, ignorados para el ser humano. La teoría del desdoblamiento de Garnier Malet da sentido a ese propósito.

Pensamientos que crean futuro

Para poder utilizar esa información subliminal, aún inadvertida, que llega a nuestro cerebro gracias a nuestro yo “energético”, según la teoría sería imprescindible que cuidásemos la pureza de nuestros pensamientos. Ellos son, imaginando constantemente posibles futuros para nosotros, los que ponen barreras a la realización de nuestro hipotético mejor futuro.

Cierto es que, de continuo y dependiendo de las circunstancias, la mente nos presenta elucubraciones de lo que nos puede pasar, o lo que deberíamos hacer, de cara al futuro personal. Solemos tender a creer más en el peor futuro que imaginamos; solemos temer toda clase de imprevistos indeseables, o imaginar desenlaces nefastos a circunstancias puntuales. Esa tendencia hacia pensamientos negativos, dice Garnier Malet, propicia que nuestra energía “exploradora” del futuro busque en los parámetros que le indica nuestra mente negativa, provocando realmente un futuro poco halagüeño. Sin embargo, si pensamos en positivo, prestando atención a nuestra intuición en la resolución de conflictos, ese otro “yo” viajero nos traerá de la “otra dimensión” la información correcta para preparar un futuro simultáneo satisfactorio.

Si imaginamos o deseamos algún perjuicio para otra persona, asegura el físico francés, acabaremos por recibirlo nosotros mismos, ya que eso es lo que proyectamos como “orden de búsqueda” a nuestra parte energética. El pensamiento correcto debería ser lo más limpio posible, sobre todo en las horas cercanas al sueño, momento en el que se establece el mayor intercambio de información entre nuestros “yos” desdoblados.

Tenemos dos tiempos diferentes al mismo tiempo: un segundo en un tiempo consciente y miles de millones de segundos en otro tiempo imperceptible en el que podemos hacer cosas cuya experiencia pasamos luego al tiempo consciente”

“El fenómeno del desdoblamiento del tiempo nos da como resultado el hombre que vive en EL TIEMPO REAL Y EN EL CUÁNTICO, un tiempo imperceptible con varios estados potenciales: memoriza el mejor y se lo transmite al que vive en el tiempo real”

“Existe otra propiedad conocida en física: la dualidad de la materia; es decir, una partícula es a la vez corpuscular (cuerpo) y ondulatoria (energía). SOMOS A LA VEZ CUERPO Y ENERGÍA, capaces de ir a buscar informaciones a velocidades ondulatorias”

“De día es muy difícil controlar el pensamiento, pero justo antes de quedarnos dormidos tenemos un minuto, y basta con que durante ese minuto controlemos: esa es la manera de conectar con esa parte energética, llamémosla el doble, para pedirle que solucione los problemas” Jean-Pierre Garnier Malet

La teoría del desdoblamiento del tiempo, descubierta por el físico francés Jean-Pierre Garnier Malet en 1988, tiene numerosas implicaciones científicas y prácticas. “Permite comprender mejor el mecanismo de la vida y el funcionamiento de los pensamientos y explica cómo usar mejor nuestras intuiciones, instintos y premoniciones”.

A pesar de ser conceptos de física cuántica tan abstracto s y difíciles de entender, el Sr Garnier Malet lo explica con sencillez y se centra en consejos para aplicar en el día a día.

Podemos escuchar su teoría explicada por él mismo en este audio:

http://www.ivoox.com/desdoblamiento-del-tiempo-audios-mp3_rf_567814_1.html 

I una simplificación de la misma explicada por Mónica Villamarín:

https://www.youtube.com/watch?v=M7WRdSemKdI

 

 

 

 

 

Ommmmm

¿Qué es un mantra? 

La palabra “mantra” está compuesta por 2 partes: man, que es la raíz de la palabra “mente”  en sánscrito; y tra, que es la raíz de la palabra “instrumento” en sánscrito. Un mantra es por lo tanto un instrumento de la mente, un poderoso sonido o vibración que puedes usar para entrar a un estado profundo de meditación.

Según la tradición védica, los antiguos sabios podían escuchar las vibraciones sutiles producidas por todo lo que se encontraba en la naturaleza —los sonidos del viento, truenos, mariposas, ríos caudalosos y todas las demás creaciones. Ellos reconocieron que estos sonidos son la manifestación del espíritu en la materia. Identificaron “Om” (o aum) como el sonido más elemental, representando la conciencia universal infinita. Por miles de años, la gente ha utilizado este mantra para expandir su conciencia de lo divino.

Los antiguos profetas también identificaron todas las vibraciones primordiales o mantras que constituyen el universo y con el tiempo estas fueron documentadas en la literatura védica —los cuatro textos que forman la base de la religión hindú. De hecho, tú mismo puedes escuchar todos los mantras si te sientas en silencio. Escucharás de fondo un zumbido en el aire, y al practicar enfocarte en ese zumbido, finalmente lograrás escuchar cada mantra que los sabios registraron mucho tiempo atrás.

¿Por qué utilizamos diferentes mantras cada día? 

Repetir un mantra en silencio mientras meditas es una manera poderosa de entrar en el silencio de la mente. Mientras repites el mantra, este crea una vibración mental que permite a la mente experimentar niveles más profundos de conciencia. Mientras meditas, el mantra se vuelve cada vez más abstracto e indistinto, hasta que finalmente eres dirigido hacia el campo de la conciencia pura de donde surgió la vibración.

La repetición del mantra ayuda a que te desconectes de los pensamientos que llenan tu mente para que así quizás puedas entrar en el espacio que existe entre los pensamientos. El mantra es una herramienta para apoyar tu práctica de meditación. Los mantras se pueden considerar antiguas palabras de poder con intenciones sutiles que nos ayudan a conectar con el espíritu, la fuente de todo en el universo. Mientras vayas experimentando estados meditativos más profundos, todos los pensamientos y las preocupaciones desaparecerán y experimentarás el silencio que siempre ha existido debajo del ruidoso diálogo interno de la mente. En esta quietud podrás sentir la unidad con todas las formas de vida y la paz profunda.

¿Por qué utilizamos diferentes mantras cada día? 

Cada mantra induce vibraciones específicas en la mente, razón por lo cual la gente usa diferentes mantras dependiendo de sus intenciones. Sin embargo, los mantras no tienen un significado en particular —son simplemente vibraciones de la conciencia. Cuando son repetidos en silencio, nos ayudan a desconectarnos de los pensamientos que llenan nuestras mentes y a deslizarnos hacia el intervalo que existe entre los pensamientos. Como cada mantra induce vibraciones específicas en la mente, Deepak utiliza una variedad de estos durante el Reto de meditación para alinearlos con el mensaje  y la meditación de cada día.

¿Qué pasa si no pronuncio el mantra correctamente?

Algunas tradiciones espirituales ponen mucho énfasis en la correcta pronunciación de los mantras. Después de décadas de experiencia, la perspectiva de Deepak y el Centro Chopra es que la pronunciación exacta de los mantras no importa a un nivel no local de inteligencia. Si alguien intenta mantener una marcada pronunciación mientras la mente está en el proceso de trascender, el esfuerzo consciente por pronunciar correctamente el mantra va a debilitar el proceso natural de meditación.

Deepak Chopra